Posted on

Seram!!! Jam 3 Pagi Aku Video Call Makwe Aku, Tiba-tiba Terdengar Suara Berbisik dan Kelihatan Sesuatu Yang Pelik….

Salam admin , aku ada nk kongsi cerita sikit pengalaman dn kisah hidup aku . . Tolong hide name. Mlas nk type panjang2 . So aku ringkaskan mne yg boleh la , kalau panjang sgt kot jdi novel nti huhu.

BERKENALAN DENGAN SEORANG PEREMPUAN

Mcm ni , aku ada kenal sorng perempuan ni sejak zaman sekolah lagi. time tu aku 16taun lh kot , nk usha pempuan ni sush , 6bulan punya usaha baru dpt bcinta .besday same tarikh beb. Sblm bercinta rajin jgk terserempk kt luar tnpa rancang. . Tpi cinta monyet2 skola ni biasa la , acah je lebih org kata. Tapi ape yg aku nk ckp pempuan tu 1st love aku .

DUGAAN HIDUP BERMULA

So dugaan hidup aku bermula bila dh tangkap cintan sgt dgn perempuan ni . Pempuan ni cntik , mmg ramai laki syok kt die . Mak ayah dia plak over protective, jenis kongkong ank kaw2 punya . Jadi sush lh sbnya aku dgn dia bercinta pde wktu skola dlu .

Dugaan yang pertama , dlm beberapa bulan tu bru aku tahu , yg die ni seorang yg sukar nk hargai org sekeliling , suka curang , cpt terpengaruh dn suka tipu mk bapak sndiri. Tapi satu kelebihan dia, jenis budak pandai dlm akedemik, bertudung sopan , set2 hantran 20k kalau nilai dri luar . So mse bcinta wktu skola tu ad la jgk bertahun . Sampai stu tahap tu aku x tahan die kantoi curang dgn laki lain . Mmg ramai mmber dgn fmly bgi nasihat yg die ni tk baik . Tpi aku ikut kte hati je . Tk peduli org ckp ape . Sampai stu tahap tu aku tak berhubung dgn die dlm setahun lebih , sbb die curang buat kali ke berapa aku tk ingat dah haha , aku tinggalkan die . Mse tu pn aku dh habis spm . Then aku sambung diploma .

Aku pn bawa diri . Kononnya nk cri future lh tnjuk effort yg aku boleh berjaya . Sbb skola dlu aku nakal dak kelas hujung die kelas pertama . Stu nye bila nk tgalkan die ni payah , die akan nangis mate sampai bengkak2 bile kate aku nk putus n tgalkan die , tpi curang puluh kali relek je . Puake betuii.

Tahun 2016 aku dpt tahu yg perempuan ni nak sambung study kt uitm . Haa sudah.. aku dh mula risau. Mmg wktu tu putus , tpi aku ni sush move on, even putus pun aku perhatikan die jgk dlm diam. Bile dpt tahu die nk smbung blaja je , aku terus contact die balik . Pdahal dh tak berhubung stahun lebih . Sbb die ni bdk yg over protective dri parents, kalau dh jauh maybe culture shock confirm .

Aku jadi takut , aku pun usha balik dptkan dia , dgn niat kononnya nak jage die lah tu , tk nk die terlepas dri jdi mcm2 perangai bila dh jauh dri mk ayah.  sbnya mmg ade niat kawin pun simpan dri awal perkenalan wktu skola dlu . So bile nk gtbck leps gap tu sbnya die ade pakwe . Tpi die tgalkan pkwe die tu , die pegi kt aku balik , kah2 . Then masuk je die uitm tu kite org bercinta balik mcm biase . Haa aku punya lh jage die tu .. tpi aku jauh . Dudk kl , die plak dudk jb . Means long distance relay lh kononnya.

Haa dugaan kedua mula di alam university. Dlm mase 5 bulan dh bcinta balik tu . Die kantoi curang lgi , aku dpt tahu die cek in dgn balak lame die tu . Kantoi melalui location email . Berat tu . Bila bincang dgn die smua . Mmg dia ngaku silap tu . Sush jgk lh nk terima kenyataan ni . Tk kn nk putus , 7 thun dh pertahankan . Aku pn buat keputusan sndiri , maafkan silap die dn bagi peluang sekali lgi yg die merayu untk peluang kali terakhir untk aku maafkan n stay lagi .

Lepas kantoi tu lgi kuat aku control die . Sejam skali die kne bagi gmba n update die kt mana . Even die tido pun aku video call kol 3 4 pagi . Ehh mcm panjang sgt je ni kisah aku . Ok aku pendekkn lagi .

Dugaan ketiga . Selepas je beberapa bulan dgn kes tu . Kantoi benda yg sama . Dimana wktu tu aku Video call dgn die , terdgr suara lelaki kol 3 4 pagi dlm bilik n dia berbisik. Agak lucah.Dorang ingt aku tk dgr lh kot mse dorang berbisik tu lucah . N nk cover sampai aku tutp vc bru dorng sambung buat tuttt… wktu vc tu aku nmpk laki tu tgh menyorok beb. Kaw2 tk aku kne ?? . Haha Hmm jadi lgi . Then aku balik jb jgk mlm tu . Bile bincang . Die ngaku silap yg same die buat . Mcm mne die ngaku ? Aku byk saiko dia . Die jem tk dpt jwb . Then die jujur . Jadi berakhir lah kisah 7 tahun bersama . Jage jdoh org . Pade tahun 2017 ni.

Sbnya dh sampai last point ape yg diimpikan bersama selama ni . berkahwin. wktu dh nk berkahwin tu lh dtg masalah lgi. Sedih tu mmg la . 7tahun beb jage. . Bila nk tinggalkan perempuan tu confirm die nangis mcm tk rupe org . Tpi aku tahu tu smua wayang . Bila fikir dn muhasabah diri balik sbb ape aku kne dugaan jmpe perempuan mcm ni . Sbb aku jadikan perempuan tu sebagai priority hidup aku . Bukan keluarga dan ibu bapa . Aku selalu pentingkan dn risau kn pempuan tu lebih berbanding aku risau kn fmly. Jadi aku redha .

Bende ni smua ade hikmah dn kesedaran untk diri aku sndiri .

Sumber : Seorang Lelaki Minta Di hide Nama Via BuletinMedia

Jadi pengajaran aku yg nk di kongsikan . 

0. bila byk kali kne game , lebih baik lepaskan scpt mungkin . Jgn jdi pandai terlalu byk bgi peluang .
0. Ibu bapa main peranan , jgn terlalu kongkong ank pde awal usia remaja.
0. Dengar nasihat ibu bapa , jgn jdikan bf/gf sebagai priority kau . Jdikan ibu bapa keutamaan kite . Kalau tk musnah kbhagian dri sndiri.
0. Jgn terlalu beriya , jodoh tu pasti.
0. Jgn terlalu dekat dgn zina dn maksiat , sekali Allah nk sadarkan semula . Confirm kau tercungap nk handle.Sekian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *