Posted on

Kesilapan Tak Sepatutnya Stesen TV Lakukan Pada Pemberita. Kesian Tengah Live Tapi Ini Pulak Berlaku!! Lucu Pulak..

Bila sebut sahaja tentang siaran langsung atau rakaman yang di buat di TV,pasti tidak semuanya berjalan dengan sempurna. Dalam dan luar negara pasti ada insiden yang tidak di jangka  berlaku pada sesetengah siaran.Namun apabila ianya berlaku, ia menjadi sangat lucu buat netizen untuk di tonton.

Seperti semua insiden ini, ianya menjadi viral apabila berlaku secara spontan.

Faktor lain pula datangnya dari kesilapan pembaca berita atau host TV yang tidak sedar akan aksinya yang lucu di rakam.

   

Selain itu juga faktor teknikal lain datang dari pihak penerbitan yang salah memberi maklumat pada kaca TV seperti ini :

    

Paling dasyat jika kesalahan yang di lakukan oleh host atau pembaca berita itu boleh mendatangkan mudarat pada pihak lain sehingga perlu di gantung tugas seperti kes Ammar sebelum ini.

 

Namun sejak akhir-akhir ini, kes ralat terjadi ketika live berita semasa di sampaikan di waktu kemuncak semakin banyak berlaku sehingga viral.

Terkini rakaman video pendek ini pula di katakan viral apabila pembaca berita tidak sedar rakaman mereka sedang live selepas commercial break.

Rakaman pendek ini tidak sangka menjadi nombor 1 trending di Youtube.Rata-rata menyifatkan kesalahan itu tidak seharusnya berlaku namun ada yang melihat ianya satu babak yang lucu yang berlaku di kaca TV.

Sumber: kisah Dunia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *