Posted on

Tahniah!! Fizo Omar dan isterinya Mawar Dah Dapat Baby Girl! Alhamdulillah!

 Isteri kepada Fizo Omar iaitu Mawar Abdul Karim selamat melahirkan bayi perempuan di Pusat Perubatan Pantai Kuala Lumpur, dekat sini, kira-kira pukul 4.01 petang Jumaat.

Mawar, 28, yang juga pengasas tudung Fareeda itu melahirkan bayi berkenaan secara normal dengan berat 2.78 kilogram.

“Alhamdulillah, Syukur. Mawar selamat melahirkan anak perempuan kami pada pukul 4.01 petang tadi.

“Terima kasih kepada semua yang mendoakan kami,” ujarnya.Fizo atau Wan Hafizul Wan Omar, 32, berkahwin dengan Mawar pada 10 November 2013.

Pasangan ini mendapatkan rawatan kesuburan pada 6 Januari tahun lalu selepas berkahwin lebih daripada dua tahun.

Posted on

Hebatnya Dia!! Budak 10 Tahun Bercinta Dengan Model Cantik, Hadiahkan iPhone X Pada Hari Krismas??

Pada musim cuti perayaan, orang ramai pastinya ingin meluangkan masa bersama keluarga ataupun keluar menghabiskan masa dengan insan tersayang.

Inilah yang dilakukan oleh seorang budak lelaki dari Thailand yang menghabiskan masa cuti hari Krismas dengan keluar bersama kekasih hati ke pusat membeli belah.

Menurut WORLD OF BUZZ, budak lelaki dikenali sebagai Nantapong Kidwapattana telah keluar bersama kekasihnya pada percutian hari Krismas yang lalu. Seperti pasangan kekasih yang lain, Nantapong tidak terlepas untuk memuat naik saat-saat indah mereka bersama di laman Facebook miliknya.

 

Apa yang mengejutkan, Nantapong hanyalah seorang budak lelaki yang berusia 10 tahun, namun memiliki kekasih yang merupakan seorang model cantik dan popular! Perempuan itu juga merupakan seorang DJ serta jauh lebih tua berbanding Nantapong.

Dalam gambar-gambar yang dimuat naik Nantapong di laman Facebook miliknya, budak lelaki itu turut mengejutkan orang ramai kerana dilihat menghadiahkan sebuah iPhone X kepada kekasihnya! Wowwww!

“Hari ni saya bawa kekasih tengok movie. Disebabkan dia seorang gadis yang comel, saya belikan dia sebuah iPhone X berharga 47,000 baht (bersamaan RM5,800) sebagai hadiah,” kata budak lelaki itu dalam status yang dimuat naik di Facebook.

Telefon bimbit ini adalah sebagai ganjaran untuk cinta kami,” kata Nantapong lagi.

Nantapong telah memuat naik banyak gambar-gambar kenangan bersama kekasihnya dan tidak lupa untuk menunjukkan teman wanitanya yang cantik kepada semua rakan-rakan di Facebook.

Seperti pasangan yang sedang mabuk bercinta, Nantapong juga tidak lupa untuk mengambil gambar tangan mereka menunjukkan bentuk hati. Alololo sweetnya!

Hadiah Krismas yang diberikan kepada kekasihnya itu cepat sahaja tular di laman sosial dan telah dikongsi lebih 55,000 kali dalam masa tiga hari sahaja.

 

Netizen juga berjaya mengesan identiti model cantik tersebut yang merupakan seorang model yang dikenali di Bangkok.

Rata-rata netizen mengatakan bahawa budak lelaki berkenaan hanya mampu bersama dengan model cantik tersebut kerana wang yang dimilikinya.

Ini menunjukkan yang duit adalah segala-galanya; kau boleh buat apa sahaja jika kau kaya, termasuklah kekasih cantik,” kata seorang netizen.

“Budak ni ada date sebab dia ada superpower dan superpower dia adalah duit,” kata seorang lagi netizen.

 

Sumber : petuaviral

Posted on

Dah Jumpa! Mangsa Culik Naik Bas Pulang ke Raub. Ketika Ditemui Mangsa hanya …

NUR Syaminn Nabila Mohd Shapawi, 16, yang dilarikan lelaki menyamar Sarjan polis bernama Faiz, kelmarin, ditemui selamat di Raub pada 11.05 pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Raub Superintendan Wan Mohd Zahari Wan Busu berkata, mangsa menaiki bas dari Kuala Lumpur ke Raub dan anggotanya mengambil gadis berkenaan di sebuah stesen bas di bandar ini untuk siasatan lanjut.

Katanya, ketika ditemui mangsa hanya berseorangan dan lelaki yang dikatakan melarikan gadis itu tiada bersamanya.

“Mangsa dihantar ke Hospital Raub dan Kuala Lipis untuk pemeriksaan.

“Polis masih menjalankan siasatan lanjut untuk mengesan suspek berbadan kurus, kulit sawa matang, rambut pendek lurus, bermisai nipis dan berusia awal 30 tahun itu,” katanya.

Menurutnya, setakat ini kes disiasat mengikut Seksyen 363 dan Seksyen 170 Kanun Keseksaan kerana melarikan orang serta menyamar sebagai penjawat awam.

Posted on

EDISI BANGLADESH TERLAMPAU DENGAN GADIS MELAYU! INILAH AKIBAT TERLALU RAMAI WARGA BANGLADESH DI MALAYSIA!

Yang Kita Tidak Mahu Lihat Akibat Dari Warga Bangladesh Memenuhi Malaysia
Kehadiran seramai 1.5 juta pekerja warganegara Bangladesh yang dicadangkan untuk dibawa masuk ke negara ini dijangka akan memberi kesan besar kepada aspek budaya di Malaysia.

Menurut Pensyarah Kanan Jabatan Antropologi dan Sosiologi Universiti Malaya, Dr Rosila Bee Mohd Hussain, walaupun kehadiran pekerja asing itu memberi kesan positif dari sudut ekonomi Negara, namun kesannya kepada masyarakat di Negara ini juga perlu dititikberatkan.

“Soal budaya ini isu utama. Kita bawa masuk pekerja asing, budaya luar masuk. Budaya sedia ada pun, ada mengambil masa bertahun-tahun yang perlu kita tangani ditambah lagi dengan budaya luar yang ada kalanya mewujudkan ketidakfahaman dalam masyarakat.

“Bila tidak ada kesefahaman, akan wujud salah faham dan pertengkaran yang akhirnya akan mewujudkan perkara yang lebih memudaratkan seperti soal keselamatan, jenayah dan sebagainya,” katanya.

Dalam soal budaya ini, impak negatif dalam kehidupan seharian masyarakat Malaysia akan dapat dilihat dengan lebih jelas daripada kesan positif.


“Kebiasaannya akan wujud isu bertentangan dengan apa yang dirasakan masyarakat kita dengan golongan ini contohnya sesuatu yang bukan amalan kita, pada mereka ini perkara normal tetapi pada perspektif masyarakat kita. Meskipun ia hanya perkara kecil, akhirnya boleh menjadi besar,” tambahnya lagi.

Kredit :brodespatch via dahkebelum

BACA LAGI FAKTA INI..

Terbongkar- Inilah Sebab Warga Bangladesh Menjadi Pilihan Wanita Malaysia.

Apabila bangla boleh uruskan kehidupan dia dengan gaji RM1,500 sebulan dan siap boleh hantar duit untuk keluarga di kampung, rakyat Malaysia masih duduk mengeluh dan mengata:

1. Boleh la, duduk hostel tidur pun berhimpit-himpit. Tak payah bayar sewa sebab sudah ditanggung majikan.

2. Boleh la, sebab datang sini bujang, tidak bawa keluarga bersama. Kita di Malaysia ada keluarga yang perlu di tanggung.

3. Takkan nak suruh rakyat Malaysia hidup macam Bangla bla bla bla.

Sebenarnya, tiga poin di atas adalah alasan yang diberikan oleh mereka yang tidak memahami apa sebenarnya mesej yang perlu difahamkan dan dijadikan tauladan.

Hakikatnya:
1. Bangla-bangla itu tidak pakai telefon mewah. Paling murah boleh pakai mereka guna. Rakyat kita bergaji rendah, ada yang masih belajar lagi tapi sudah pakai iPhone. Gaji sebulan habis beli telefon.

2. Bangla-bangla itu tak hisap vape dan jarang sangat nampak mereka lepak kedai mamak hisap rokok. Rakyat kita, vape adalah keperluan hidup. Sanggup maki hamun para doktor di KKM yang usulkan vape perlu diharamkan.

3. Bangla memang tidak bawa famili. Tapi mereka tidak lupa famili. Dari duit gaji RM 1,500, RM1,000 mereka boleh hantar balik. Rakyat kita gaji ribu riban, nak hulur mak bapa kasi 2-3 ratus je. Itupun culas bagi alasan.

4. Bangla memang catu makanan dan kehendak depa. Jimat habis lah, tetapi sekali mereka sakit, kalau mereka nak ubat jantung Metalyse yang harga RM5,600 tu, mereka kena bayar penuh. Rakyat Malaysia pula hanya bayar seringgit.

5. Tidak pernah tengok Bangla di Malaysia yang obes. Rakyat Malaysia pula, mengaku menganggur dan terseksa tapi badan satu-satu semangat tak boleh nak cakap. Negara kita adalah juara indeks obesiti di Asia.

6. Bangla kat tempat aku ni, walau kerja buruh binaan setengah mati, solat jemaah di masjid tak pernah tinggal. Biasa saf-sat utama mereka yang penuhkan conquer. Azan pun mereka yang laungkan sebab mereka paling awal tiba. Bulan Ramadhan pun tak tinggal solat Maghrib di masjid.

Rakyat Malaysia yang kuat complain dan maki hamun kerajaan? Nak nampak batang hidung kat masjid seminggu sekali pun payah. Tapi online FB dan maki hamun orang 24 jam.

Ciri-ciri tambahan lain ada di dalam di bawah. Boleh tambah kalau perlu.
1. Budak kita Tok dia mati 4 kali setahun. Nenek yang mati 20 tahun dulu masuk hospital 12 kali setahun. Pak Lang dia kenduri kawin tiap tiap bulan. Cuti lagi banyak pada pi gheja. puiii

2. Budak kita kerja bancuh simen pun kena ada aircond. Hangat. Bancuh lebih esok cuti pasai kena Cirit Birit.

3. Budak kita kalau GF merajuk kena amik cuti pi pujuk bawak tengok wayang. Bila mood GF dah ok baru depa mai mood nak gheja.

4. Budak kita kalau suruh buat overtime, kena bayaq 50 kali ganda. Kalau tak mau bayaq, baik depa pi race motor di Dataran.

5. Budak kita keja 2 minggu sibuk nak mintak naik jadi supervisor. Kalau tak naik pangkat depa pi cari keja lain pastu kutuk tokey lama.

6. Budak kita kena minum teh baru depa ada tenaga nak gheja. Dalam satu hari depa kena berenti minum teh tarik 20 kali. baru productive.

7. Budak kita allergic ngan nyamuk. Bukan depa tak mau gheja di estate kelapa sawit, tapi depa takut kena denggi.

8. Budak kita hormat pada lembu dan kambing. Depa kesian tengok Lembu dan kambing kena kurung. Sebab tu depa tak mau gheja ladang.

9. Budak kita hormat pada mak bapak. Gila apa kalau mak bapak depa tau kalau pi gheja construction ikat bata. Malu satu kampung woi. Baik depa pi KL rompak 7/11. pastu cakap kat mak bapak dikampung, depa manager 7/11.

Sumber: Dr. Abdul Rahman/Eddie Putera via informasi trending

Posted on

Budak Perempuan Ini Di Ramal Akan Menjadi Juara Ratu Cantik. Jangan Terkejut Apa Yang Ibu Dia Lakukan. (9 Gambar)

Berbeza sungguh gaya budak-budak zaman sekarang jika hendak dibandingkan dengan budak-budak dahulu. Jika kita dahulunya sibuk bermain tanah, muka pun comot saja dengan tanah. Tetapi berlainan pula dengan kanak-kanak zaman sekarang.

Umur baru sahaja 6 tahun sudah pandai bermekap, hendak bergincu, berbedak. Agaknya kerana terlalu terdedah dengan laman sosial yang tular video-video mekap dan berfesyen membuatkan mereka berminat.

Apa yang ingin kami kongsikan ialah seorang budak perempuan berusia 8 tahun yang menjadi viral kerana kecantikan dan kecomelannya dah macam anak patung. Mix Amerika dan Korea pulak tu. Memang cantik.

Bapa Ella merupakan orang Amerika, manakala ibunya pula orang Korea. Patutla cantik sangat. Memang terpikat melihat senyumannya yang sangat menawan.

Ella Gross, 8 tahun dari Los Angeles ini menjadi bualan ramai apabila beberapa gambarnya menjadi model jenama terkemuka menjadi bualan ramai.

Bukan jadi model biasa-biasa je budak ni. Model GAP Kids tau, bukan calang-calang jenama.

Mana-mana ibu yang sedang mengandung tu, boleh la tengok-tengok gambar ni, mana tahu berkenan kan?

 

Sumber : peahgosip

Posted on

“Sejak Arwah Tak Ada Saya Susah Lelapkan Mata, Jiwa Saya Kosong”-Luahan Sayu Zul Ariffin Jalani Hidup Tanpa Ibu Di Sisi Buat Netizen Sebak.

PELAKON Zul Ariffin kehilangan ibunya, Robiah Nasir yang meninggal dunia akibat serangan jantung, tidak lama dahulu.

Berita itu disahkan kelab peminatnya, Zul Ariffin FC di laman Instagramnya sebelum ini.

Status dimuat naik berbunyi:

“Kami akan sentiasa mengingati Allahyarham sebagai insan yang sangat positif, bertenaga dan menyokong. Sama-sama berdoa dan moga Allahyarham berada di tempat yang baik.”

Difahamkan, Robiah menghembuskan nafas terakhir di kediaman kakak Zul di Damansara, Petaling Jaya.

Jenazah Allahyarham dikebumikan selepas solat Zuhur.

Melalui perkongsian wakil Zul Ariffin FC, pelakon utama filem Tombiruo : Penunggu Rimba itu sangat menyayangi ibunya.

Selain itu, foto Zul bersama arwah ibunya yang dimuat naik, turut dihujani ucapan takziah.

Ramai yang tahu aktor popular iaitu Zul Ariffin telah kehilangan ibu tercinta ketika usianya masuk umur 66 tahun. Zul yang ketika itu tidak berada di sisi ibunya ketika menghebuskan nafas terakhir nyata terkilan kerana tidak melihat dan bertemu sang ibu buat kali yang terakhir. Ketika itu,arwah ibunya berada di rumahnya kakaknya.

 

Ketika hayat sang ibu masih ada, Zul di lihat selalu keluar dengan ibunya dan sering membawa ibu ke mana-mana majlis rasmi. Memang tidak dapat di nafikan Zul Arifin sangat rapat dengan arwah ibunya.

Menjalani hari-hari tanpa ibu di sisi telah memberi kesan yang cukup mendalam buat Zul Arifin. Menurutnya, dia rasa sangat terkilan kerana tidak dapat membawa ibunya menunaikan umrah dan bercuti ke Dubai seperti yang di rancang bersama ibunya sebelum ini. Malah Zul juga menyatakan, dia sering tidak boleh tidur malam kerana terbayangkan wajah arwah.

Zul juga merasakan pemergian ibu tersayang telah membuatkan hatinya merasa kosong dan hidupnya tidak keruan. Namun dia sempat memujuk diri kerana paling kurang sebelum ibunya pergi,Zul ada meluangkan masa yang sangat lama dengan ibunya.

 

“Sian abang zul..hanya yang lalui sahaja boleh memahami…jgn jadi cm Iqram sudah..ambik masa juga utk kurgkan raqsa sedih tu”

“siapa tak syg mak..nak2 rapat cm zul..ada 100000 kekasih ko boleh cari ganti..xde sorg ibu xde ganti lagi weh “

“stay strong zul….banyak luangkan masa utk baca quran dan hang out dgn kawan2…insyaAllah kurg rs sedih tu..rindu yaang tak terubat mmg mcm ni la jadinya”

Sumber : kisahdunia.com

Posted on

Hati Kecil Pakcik Hiba Apabila Ikan Yang Ingin Di Tangkap Tiram Kecil Yang Dapat. Tiba Dirumah Isteri Pakcik Tiba-Tiba Menjerit Keriangan.

Beberapa tiram tua tersangkut di jaring milik orang tua miskin di China pada tanggal 26 September, namum dia tidak membuangnya, dia membawa pulang tiram tersebut dan menemui sesuatu yang di luar dugaan.

Kakek Liu, 70 tahun, setiap harinya dihabiskan dengan mencari ikan di daerah tepian sungai di Yunnan, China.

Kerana sudah lemah dan tua, satu-satunya pekerjaan yang boleh dia lakukan hanyalah menarik jaring di sekitar sungai yang besar.

Namun, pada tanggal 26 September lalu, saat dia menarik jaring , jaring usangnya bukan mendapat ikan namun malah mendapat seekor tiram tua.

Setelah berkali-kali menarik jaringnya, tak satu ekor ikan pun didapat, yang dia dapatkan hanyalah beberapa ekor tiram tua.

Kemudian, saat dia pulang ke rumah dengan sedikit hasil serta perasaan kecewa , dia tidak mengira bahwa di dalam tiram-tiram itu ada ‘harta karun’ mutiara.

Berbeza dengan tiram lain pada umumnya, tiram itu mebawa puluhan mutiara.

Orang tua itu mengatakan bahwa dalam sepanjang kerjanya mencari ikan selama puluhan tahun, dia belum pernah melihat sebuah tiram yang memiliki begitu banyak mutiara di dalamnya.

Meskipun mutiara yang dia dapat mungkin tidak terlalu mahal harganya karena diperoleh dari sungai yang kotor, namun sedikit banyak hal itu akan membantu memenuhi keperluan hidup orang tua yang malang tersebut.

Posted on

Persis Model!! Inilah Tranformasi Cinta Laura Selepas 10 Tahun.! AMAT MENGEJUTKAN. Gambar no3 tu Sangat Cantik.

Jika masih ingat, 10 tahun lalu pelakon remaja Cinta Laura Kiehl pernah mencuri perhatian menerusi sinetron Upik, Abu & Laura. Malah, single You Say Aku juga menjadi siulan bukan hanya di Indonesia malah ke Malaysia dan Brunei.

Kini, gadis berdarah campuran Jerman-Indonesia itu sudah melangkah setapak ke hadapan dan aktif dalam dunia perfileman Hollywood. Cinta, 24, sedang meniti tangga populariti setelah membintangi dua buah filem The Ninth Passenger dan After The Dark.

Bintang remaja popular Indonesia itu juga sedang sibuk menjalani penggambaran filem terbaharu Crazy for the Boys yang akan ditayangkan pada tahun depan. Sekadar info, Cinta telah berhijrah ke New York, Amerika Syarikat sejak tujuh tahun lalu untuk tinggal bersama ibunya, Herdiana Keihl.

Pertama kali muncul di layar dalam sinetron bertajuk ‘Cinderella’, tidak sukar bagi gadis yang lahir tahun 1993 untuk melebarkan sayap dalam industri hiburan Indonesia. Dia adalah seorang tokoh golongan muda yang cemerlang, terutama dalam bidang akademik.

Seperti Barbie Doll, Ini Transformasi Cinta Laura Selepas 10 Tahun!
Semasa belajar di Sekolah Antarabangsa Jakarta, beliau berjaya menamatkan pengajian dengan gred A. Tidak berhenti di sana, Cinta meneruskan pendidikannya di Columbia University dengan mengambil dua jurusan sekali gus memperoleh 3.9 Pencapaian Purata Nilai Gred dalam tempoh tiga tahun.

Berita gembira yang berkaitan dengan kerjayanya di hollywood semakin mendekati memilik tubuh yang seksi ini. Tidak lama dahulu, Cinta Laura dikhabarkan memainkan peranan dalam filem Hollywood yang dikenali sebagai Crazy for the Boys yang akan disiarkan pada tahun 2018.

Berita itu disampaikan melalui akaun rangkaian sosial Instagram Crazy untuk filem Boys, @crazyfortheboys.

Mari lihat transformasi terkini Cinta yang dianggap persis Ariana Grande! Memang cantik.

 

SUMBER

Posted on

Dikecam Netizen Tidak Berpantang, Ini Penjelasan Mia Ahmad Berpantang Selama 20 Hari Selepas Keguguran.

Impian aktres Mia Ahmad memiliki cahaya mata pertama selepas berkahwin dengan penjaga gol Johor Darul Takzim (JDT) Izham Tarmizi tidak kesampaian apabila disahkan keguguran.

Bagaimanapun, Mia, 29, yang kini sedang bercuti di London belum bersedia untuk berkongsi berita sedih tersebut kepada umum.

“Ya, betul saya keguguran. Tapi bila, kenapa dan lain-lain soalan lagi saya tidak dapat kongsi buat masa sekarang. Maaf ya,” ujarnya kepada mStar Online pada Jumaat.

Mia diminta mengulas tentang beberapa foto dan kata-kata sedih yang dimuat naik di laman sosial.Selain itu, salah satu foto suaminya mendapat perhatian ramai apabila Mia memberitahu dia tidak dapat menolak qada dan qadar Allah

Malah, dia turut muat naik sebuah video yang memberitahu produk kesihatan yang diambilnya itu bukan sahaja bagus kepada wanita lepas bersalin tetapi juga untuk individu yang mengalami keguguran sepertinya.

“Cakap yang baik-baik, bahagian masing-masing dan ini bahagian kami. Kepada yang mendoakan, terima kasih. Semoga kebaikan juga yang Allah balas,” ujarnya.

Pada awalnya dia tidak pasti sama ada harus berpantang ataupun tidak kerana ini merupakan pengalaman pertama hamil walaupun sekejap sahaja.

“Tapi bila tanya orang itu orang ini dan tanya mak, semuanya suruh berpantang, jadi saya pun berpantanglah 20 hari seperti yang disarankan.


 

“Cuma saya tak adalah tunjuk beritahu semua orang yang saya ketika itu sedang berpantang,” katanya kepada Sinar Harian.

Semoga Mia dan suami dimurahkan rezeki lagi untuk menimang cahaya mata. Kami sentiasa doakan yang terbaik buat Mia.

 

Sumber : Mstar Online
-www.kakishare.tv

Posted on

Semasa dia berada dalam bilik bersama saya… saya jaga aurat saya. Sehinggakan saya nak salin baju pun saya masuk toilet..Hampir sehari suntuk saya bersama dia didalam hotel itu. habis badan saya dia buat lovebite.. yg paling ketara di…

Nama saya Aliya (Bukan nama sebenar)… Saya menetap di pantai timur semenanjung. Saya telah berkahwin dengan seorang usahawan berjaya dan telah dikurniakan (2) cahaya mata…. 1 lelaki dan 1 perempuan…..

Saya bekerja Ditempat suami saya bekerja erti kata lain Suami sy boss…dan sy sebagai assistance nya….

Pada awal bulan Mac 2015….. Saya baru saja memuat naik gambar profile fb saya. Tidak lama kemudian ada seorang lelaki dari friends list fb sy telah menghantar msg pd saya dengan memuji kecantikan wajah saya yg baru sy load di fb.. dia katakan pada sy yg dia suka sangat tengok gambar sy itu. Saya sekadar membalas pujian itu dengan ucap terima kaseh pada nya.

Seterusnya lelaki itu bertanyakan sy tentang barangan yang saya jual di fb… saya tanpa ragu2 telah mambalas masej lelaki itu dengan apa yg di tanyakan pada saya… sehingga lelaki itu meminta nombor telefon saya dengan tujuan hendak deal tentang barang itu melalui aplikasi WhatsApp kerana katanya lebih mudah utk berurusan… tanpa ragu2 saya terus berikan nombor telefon saya pada nya. Tidak lama kemudian saya terima panggilan telefon dari seorang lelaki dan dia perkenalkan dirinya adalah org yg menghubungi saya di fb tadi… saya jawab panggilan nya dengan baik kerana saya hanya menganggap dia sekadar customer biasa yg hendak membeli barang dari saya..

dia bertanya dan terus bertanya pada saya tentang barang jualan saya.. lama kelamaan sedang saya leka berbual dengan nya sy rasakan dia telah melencong ke arah lain. Dia mula menceritakan tentang kisah hidup nya pada sy. Dia mula bertanyakan tentang saya…

dia mula perkenalkan dirinya pada saya. Sedang asyik leka saya berbual dengan dia melalui telefon secara x sedar sy juga telah menceritakan tentang tekanan kisah hidup bersama suami sy pada dia.. Suami saya tidak berikan perhatian pada saya dan anak2… saya rasa terasing sangat bila suami saya layan saya begitu. Langsung saya tidak dapat rasakan kebahagiaan dari suami saya walaupun anak kami dah (2) org… suami saya banyak habis kan masanya dengan bisnes dan kawan2nya… sampai sy dan anak2 terabai… saya sedih sangat kerana suami saya tidak ambil berat pasal keluarga…

semua itu saya luahkan pada lelaki itu… dia mendengar luahan dan rintihan hati saya dengan tenang dan dia cuba menenangkan saya…. masa saya berbual dengan dia saya dapat rasakan sangat tenang dan bahagia yg x pernah saya rasakan sebelum ini bersama suami saya.. suami sy x pernah layan sy seperti dia layan sy…. sy rasa puas sangat bila dapat layanan dari dia walau hanya sekadar dari telefon… sy tidak tahu kenapa secara tiba2 sy rasa begitu.. Dia pula ceritakan tentang masaalah rumah tangga nya pada saya mungkin sekadar luahan rasa yg terpendam dan mungkin ingin berkongsi dgn sy apa yg dia pendam selama ini..

Dia mempunyai isteri. Dan doktor telah mengesahkan isteri nya x dapat melahirkan zuriat kerana isterinya telah melakukan pembedahan di bahagian rahim. Dia terlalu kesal dengan berita itu. selepas dia terima berita dari doktor tentang itu isterinya seringkali tidak mahu memenuhi permintaan nya untuk melakukan hubungan kelamin antara dia dan isterinya..

sejak dari itu dia berasa sangat kecewa. Dan sejak itulah dia mula untuk mecari seorang perempuan lain untuk memenuhi permintaan nya.. dia berniat baik kerana dia ingin berkahwin dengan perempuan yg dapat menerima nya.. kata dia isterinya telah memberi kebenaran pada dia untuk berkahwin dengan seorang perempuan lain. Dan isterinya bersetuju jika dia ingin berkahwin lagi..

Sejak dari itu hampir setiap hari dia call saya x pernah putus bertanyakan khabar saya dan selalu ambil berat tentang sy….. masa itu saya dapat rasakan layanan dia sangat baik dan layanan suami sy pun x setanding layanan dia sedangkan saya bekerja 1 tempat dengan suami saya.. Suami saya pun x pernah tanyakan khabar saya hari2 mcm tu. Dari itu sy mula rasa suka sangat dengan layanan dia dan sy hepi je rasa bila setiap kali sy terima call dari dia. Hampir setiap pagi sy ternanti2 call dari dia.. kerana dia akan call sy di waktu sy bekerja sahaja. Kerana dia tahu kalau dia call sy diluar waktu bekerja bermakna dia menempah maut sebab suami sy ada bersama2 sy di rumah dan mungkin suami sy akan tahu jika dia call sy…

Sejak dari itu, dia call sy hari2 dan mcm2 lagi dia ceritakan pada sy tentang rumah tangga dia pada sy sehingga sy sendiri pun terlanjur ceritakan hal rumah tangga sy pada dia. Tapi kami x pernah berjumpa walaupun kami hari2 call dan whatsApp..

Sampai satu masa dia ajak sy utk berjumpa di satu tempat. sy telah meminta izin suami utk keluar rumah dengan alasan utk bawa anak2 pulang ke kampung.. Saya terpaksa tipu suami kerana semata2 utk berjumpa dengan dia..

Dia rancang utk berjumpa di genting dan sy setuju utk berjumpa dengan dia di sana.. sy bawa anak lelaki sy berumur (6)tahun dan anak perempuan berumur (4)tahun itu untuk ikut bersama2 sy dan berjumpa dengan dia di sana. Kerana kalau sy keluar rumah tanpa bawa anak2 suami sy xakn benarkan sy keluar. So sy jadikan anak2 sy sebagai satu lesen utk sy keluar rumah. Selepas berjaya keluar dari rumah dengan izin suami… sy terus pergi kesana dan sy park kereta sy di tol seterusnya sy dan anak2 naik dgn dia ke genting.

Bila sy sampai di genting saya lepak bersama dia di sana sambil duduk dan berbual2 dgn dia sambil anak2 sy bermain2 di kawasan yg x jauh dari saya dan dia. Sedang leka berbual di sebelah dia. Saya tersedar yg dia ada menghembus telinga sy. Dan sy tanya pada dia kenapa hembus. Dia just jawab xde pape saje je. sy pun abaikan perbuatan itu kerana sy anggap mmg betul2 x ada apa2.. mybe dia nak gurau dan usik2 manje sy. Kami teruskan berbual di situ..

Tanpa sy sedar dia menyentuh tangan sy dan sy hanya membiarkan dia melakukan perbuatan itu disebalik perbualan kami mungkin kerana sy terlalu leka disetiap kata2 dan layanan dia pada sy..lalu dia usap tangan saya sambil memuji tangan sy lembut dan dia suka pegang tangan sy.

Setelah lama kami berbual-bual di kerusi itu kami meneruskan perbualan kami dengan berjalan2 sambil bersiar2 di kawasan situ hingga hari lewat petang kami pulang ke rumah masing2..

Hari demi hari saat demi saat selepas dari pertemuan pertama kami itu tanpa sy sedar fikiran dan jiwa saya hanya memikirkan dia.. saya sendiri tidak tahu kenapa perasaan rindu dan ingin dekat dengan nya seringkali bermain di fikiran saya.. kami x putus2 berhubung melalui call dan WhatsApp.

Pada bulan april 2015 sekali lagi kami merancang utk berjumpa di Bandar Kuala Lumpur kerana dia tinggal di kuala lumpur saya tinggal di pantai timur semenanjung… Kami tetapkan tarikh dan tempat utk kami berjumpa di kuala lumpur.. Sekali lagi saya minta izin dari suami saya untuk bawa anak2 pulang ke kampung tapi kali ini saya cakap nak balik selama dua hari kerana nak rehat di kampung bersama anak2.. dan suami mengizinkan saya.. Saya terus keluar dari rumah bersama anak2 dan menuju ke Bandar Kuala Lumpur untuk berjumpa dengan dia..

Akhirnya saya sampai di KL dan disambut oleh dia dengan penuh senyuman… mungkin dia hepi sangat sbb sy sanggup turun kL untuk berjumpa dia.. kami pun jalan2 di bandar kL dan dia belikan banyak permainan utk anak2 saya. Mybe nak ambil hati anak2 sy utk mengaburkan pandangan anak2 sy dari mengetahui hubungan dia dan sy…

Setelah puas kami bersiar2 di bandar kL dia ada memberitahu saya yg dia dah booking hotel utk sy dan anak2 (1) bilik, dan dia (1) bilik… dia cakap duduk asing2 bilik.. sy terima kata2nya.. dan sy ikut dia pergi ke hotel itu untuk check-in… setibanya kami di hotel itu sy terkejut kerana dia juga masuk ke bilik sy dan anak2. Sy tanya dia kenapa masuk bilik sy. Kan awak booking (2) bilik. Awak pergi la masuk bilik awak. Dia jawab sy booking (1) bilik sahaja. Jadi sy terpaksa tumpang bilik awak. tanpa rasa was2 sy pun benarkan dia masuk dan bermalam bersama sy dan anak2 di bilik sy.

Semasa dia berda dlm bilik bersama sy… saya jaga aurat saya. Sehinggakan sy nak salin baju pun sy masuk toilet. Dan saya x tunjuk rambut sy pada dia. Sy still x tanggalkan tudung sy didepan dia….

Sy tengok dia ni seorang lelaki yg baik kerana bila tibanya waktu solat dia terus solat di dlm bilik. Selepas dia selesai solat kami sambung perbualan kami di dlm bilik sambil berkongsi masaalah rumah tangga masing2.. Hampir malam menjelang tiba saya berasa mengantuk dan rasa nak tidur.. sy cakap pada dia.. awk tidur la di katil sebelah dan sy tidur di katil sebelah bersama anak2.. dia menghormati permintaan sy. Dan kami tidur dengan lena di katil masing2…

‪#‎Sedang‬ saya nyenyak tidur bersama anak2 tiba2 saya rasa seperti ada seseorang disamping saya.. bila sy buka mata sy tengok dia ada di sebelah sy di atas katil saya… sy agak terkejut pada mulanya.. tetapi dia cuba menenangkan sy. Sy cuma ikut apa dia cakap masa tu.. dia ajak sy berbual.. sy hanya menuruti permintaan dia utk berbual dengan dia sambil berbaring dan sy di dlm pelukan dia di atas katil…… saya tidak tahu apa yg sy lakukan sy seolah2 terkelu dengan apa yg berlaku. Sy tidak menghalang langsung apa saja tindakan dari dia waktu itu.. sambil leka berbual dia urut2 kaki saya.. saya cuma merelakan dia lakukan… sambil urut dan berbual dia ada keluarkan minyak urut dan sapukan pada bahagian kaki sy. Sy menganggap minyak itu sekadar minyak urut biasa.. hampir beberapa lama dia urut kaki sy dia mula menggerakkan tangan nya ke seluruh tubuh saya tanpa sy sedari.. terleka dengan urutan dia hingga ke seluruh badan sy….. dia cuba memberanikan diri utk menyentuh buah dada sy pula.. dan hasilnya dia berjaya menyentuh dan mengurut di kedua2 buah dada sy sehinggakan sy rasa sangat sedap dengan layanan dia waktu itu yg x pernah suami saya berikan pada sy sebelum ini…..

Seinchi demi seinchi tubuh sy dia urut dengan kerelaan sy.. dia mula mencium leher dan bibir sy dengan kebenaran serta kerelaan dari sy sendiri…… sambil khayal dan sedap bercumbu dia meramas2 buah dada saya.. kami hampir2 terlanjur berzina pada malam itu.. dia cuba minta pada saya untuk melakukan hubungan seks… tetapi saya tidak benarkan… sy nampak dia seakan2 marah pada sy dengan keputusan sy tetapi dia control… dia cakap kenapa saya x boleh sedangkan pada suami awak, awk berikan.. dia cakap kalau sy berikan pada suami maka dia juga nak seperti apa yg suami sy dapat dari sy. Kami terus menghentikan perbuatan terkutuk itu dan saya terus tidur dia juga balik ke katilnya…. perhubungan kami tidak sekadar berhenti disitu.. menjelang pagi saya pulang ke rumah bersama anak2… tetapi kami still call dan msg. Hubungan kami tidak terhenti disitu sahaja.. kerana sy masih rasa sygkan dia.. sy tahu yg dia juga sayangkan sy..selepas itu kami still berhubung melalui call dan WhatsApp…

Pada akhir bulan Ogos 2015 kami sekali lagi merancang untuk berjumpa dan saya minta dia datang pada sy di tempat sy iaitu di pantai timur semenanjung… dan dia setuju untuk datang pada sy.

Setibanya dia sampai di tempat sy. Dia check-in hotel. Kami x banyak keluar masa dia datang ke tempat sy kerana bimbang ternampak suami sy. Kami cuma banyak habiskan masa di dalam hotel bersama.. kali ini sy tidak bawa anak2 sy bersama… semasa di dalam hotel kami just berbual dan melakukan hubungan biasa2 sahaja bak kata org muda buat yg ringan2 je.. hampir sehari suntuk sy bersama dia didalam hotel itu. habis badan sy dia buat lovebite.. yg paling ketara di bahagian buah dada sy. Banyak sangat love bite dia buat.. hari menjelang malam… saya perlu pulang ke rumah kerana bimbang suami cari saya jika sy tidak pulang… saya pun pulang ke rumah untuk bersama suami dan anak2 saya…

Pada malam hari sy bersama suami sy di bilik tidur kami.. suami sy minta utk melakukan hubungan kelamin bersama sy. Tp sy tidak izinkan. Kerana sy mahu jaga hati dan permintaan lelaki itu jika saya x berikan pada lelaki itu maka pada suami saya pun lelaki itu x benarkan sy berikan….. dari itu suami sy berasa lain dengan sy dan mula menjejaki apa motif sy yg sebenarnya… suami sy buka baju sy dan dengan tiba2 suami sy terkejut melihat terlalu banyak lovebite di badan sy. Suami sy mula mengamuk dan bertanya pada sy siapa yg lakukan.. sy diamkan diri tanpa jawab sebarang pertanyaan suami sy. Sy bergaduh besar dengan suami mlm itu. Suami ambil telefon sy dan cuba cari bukti…. ternyata jawapan nya ada didalam telefon sy. Sy terlupa padam segalanya yg ada di dlm telefon sy… suami sy ambil keputusan utk hubungi lelaki itu namun gagal kerana lelaki itu sudah tahu yg sy telah kantoi dengan suami sy. Leki itu blok sy di fb dan whatsApp mungkin kerana takut suami sy dapat kesan dia…

Tanpa berlengah lagi suami sy bawa sy berjumpa seorang ustaz untuk bertanyakan pada ustaz itu sama ada sy diguna2kan atau tidak… ternyata jawapan dari ustaz itu pada suami sy… ‪#‎saya_telah_disihir_kan_oleh_lelaki_itu_dengan_cara_lelaki_itu_gunakan_gambar_sy_di_fb‬ untuk buatkan ‪#‎sy_suka_dan_rasa_sayang‬ padanya….

Alhamdulillah dengan berkat allah dari pertolongan ustaz itu saya berjaya diubati dari perbuatan sihir lelaki itu…

Tapi sehingga kini sy x dapat kesan di mana lagi lelaki itu tinggal dan berada…

Sehingga sekarang saya masih trauma bila sy lihat dan ingat semula tempat2 yg sy pernah pergi bersama2 lelaki itu.. sy jadi marah dan fikiran x tenang bila sy fikirkan dia… mungkin sekarang perbuatan sihir lelaki itu telah terputus dari sy… bila sy fikir2 kan semula kenapa lah sy boleh tersangkut dengan laki tu.. padahal dia bukan hensem pun. Suami sy lebih hensem dari dia… itulah mungkin sbb perbuatan sihir yg sy terima dari dia… sekarang saya rasa sangat2 menyesal dengan perbuatan saya yg lalu…

Disini saya ingin menasihati pada semua wanita terutamanya wanita yg telah berkahwin tolong lah jaga adab dan tolonglah jangan terlalu over pamerkan gambar2 sendiri di media sosial terutamanya facebook sehinggakan gambar kita itu akan membuatkan lelaki yg tengok tu berasa berahi dan ingin merasa keenakan tubuh kita…. percayalah bahawa mata dan hati lelaki di luar sana x sama seperti mata dan hati wanita…..

Sekian dari saya Aliya…….

Sumber dipetik dari kisah benar Seorang isteri org yang dihembus kan ke telinganya dengan ayat2 sihir oleh seorang lelaki supaya mencintai nya secara paksa dan melakukan dengan pelbagai cara dari lelaki itu yang berpunca dari sekeping gambar yg dimasukkan di laman sosial Facebook perempuan itu yg telah menarik perhatian seorang lelaki untuk memikatnya dengan cara yg salah….

Ringkasan cerita diatas:

# Dalam hal ini perempuan ni adalah seller online… nak x nak dia tetap kena layan lelaki tu sbb customer dia…. dia terkena sihir tu sejak dari mula dia jawab panggilan telefon customer dia tu melalui percakapan dalam talian tersebut…. dan dari terkena perbuatan sihir yg pertama kali itu lah yg membuatkan dia utk pergi berjumpa dengan lelaki itu di genting…

Sebenarnya diri dia yg sebenar tidak mahu perkara itu berlaku….
Tetapi diri dia telah dikuasai oleh sihir tersebut…..

Org yg xpernah kena dan x pernah tahu tolong jgn cakap besar yaa… saya bukan nak takutkan… tapi siapa yg pernah kena dia dah tau mcm mana penangan nya…. bumi ni bulat… harini kita x kena.. kita hanya tengok org yg kena… so kita keji dan hina org yg kena tu dengan pelbagai jenis kejian yg sangat hina pada dia……

Ingat ya….Sampai satu masa bila perkara itu terkena pada kita pula… time tu baru kita akan tau mcm mana perit dan deritanya rasa org yg terkena benda ni….

Fikir2 kan saudaraku…

Harini kita kata kat org…
Esok2 apa yg kita kata tu akan datang pada kita balik….

Sesal dahulu pendapatan ..
Sesal kemudian… menderita diri…..